Acest site se afla în perioada de reconfigurare! În scurt timp va fi adaptat pentru desktop și telefon

SIMPOZION 2021 • ACTIVITĂȚI CONEXE • ATELIERE PENTRU COPII • SCRIERE CREATIVĂ

 

LAURA PAMFILOIU
profesor

 

CE POȚI FACE CU DOUĂ CUVINTE?

atelier de creație literară

În cadrul atelierului, am pornit de la cele mai îndrăgite povești pe care le cunoșteau copiii participanți la atelier. Am încercat să ne cunoaștem prin intermediul personajelor care populează cărțile pentru copii, am descoperit împreună ingredientele unei povești reușite. Copiii au fost foarte deschiși și dornici de joacă, în plus au mărturisit că preferă poveștile cu super eroi prin intermediul cărora pot evada din viața de zi cu zi. Au mai spus și că o poveste reușită trebuie să aibă acțiune, să te țină în suspans și, poate cel mai important lucru, să aibă umor.

 

Prezentările fiind făcute și emoția risipită, am scris împreună scurte povestiri pornind de la perechi de cuvinte pe care le-am folosit pe post de pietricele aruncate în apa unui lac.

Copiii au scris povești cu chipul și asemănarea fiecăruia dintre ei: unele amuzante, altele pline de acțiune, cu personaje obișnuite sau stranii inspirate din viața lor. Chiar dacă textele au fost extrem de diferite, concluzia a fost una, copiii mărturisind că nu și-au imaginat că scrisul poveștilor poate fi atât de distractiv!

 

Participanți:

Barna Alexandru, Ciurcui Gabriel Raul, Grebenar Feri, Grebenar Mădălin, Lehene Gelu Violin, Lingurariu Ionuț Dănuț, Mod Denis Ioan, Varga Abel Micael, Varga Sorin.

Responsabil grupă:
Roșu Viorica, educator