Simpozionul de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ

Acest site se afla în perioada de reconfigurare! În scurt timp va fi adaptat pentru desktop și telefon

GRĂDINI INTERIOARE

Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a XII-a
Grădina Botanică Jibou, 16-26 iulie 2023

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria orașului Jibou anunță organizarea Simpozionului Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a XII-a.
Evenimentul, cu desfășurare anuală, aflat la cea de a douăsprezecea ediție, va avea loc în perioada 16-26 iulie 2023, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou.

La Tabăra de creație, cea mai importantă activitate a Simpozionului, vor participa următorii artiști (toți din Cluj-Napoca): Florin Gherasim (foto/ceramică), Flavius Lucăcel (pictură), Adrian Rauca (pictură), Radu Șerban (pictură) și Gil Turculeț (pictură). Împreună cu artiștii clujeni, la Jibou va mai participa și Robert Vraciu (pictură) din Bucurtești. Echipa din acest an va fi întregită de colegii noștri aritști care iși desfășoara activitatea artistică dinco de granițele țării: Dorin Crețu (pictură) din Franța și Szatmari J. Otto (pictură), din Ungaria.

În cadrul activităților conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, muzică tradițională, tehnologie, poezie și gastronomie, susținute de: Horațiu Cociș din Zalău și Simone Györfi, din Jibou. La această ediție, pentru prima dată, va participa Ansamblul Folcloric „Meseşul” care va susține un program folcloric selectiv. În cadrul acestei ediții va fi organizat și un atelier creativ la care va participa o grupă de copii de la Centrul de Servicii Sociale din Jibou. Mircea Groza va „anima” serile culinare cu farmecul vorbelor și rețetelor străvechi, doar de el cunoscute.
De asemenea, în cadrul secțiunii „Vizite de documentare”, ne vom bucura de arhitectura și ambianța deosebită a câtorva biserici de lemn din apropierea orașului Jibou.
Marți, 25 iulie, de la ora 18, la Grădina Boranică din Jibou, va avea loc vernisajul expoziției de bilanț organizată cu lucrările realizate în perioada Simpozionului de către artiștii participanți la Tabăra de creație din acest an. Toate lucrările expuse vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria Jibou.
În cadrul vernisajului vom lansa catalogul ediției a XI-a a Simpozionului.
Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a XII-a, este un proiect implementat de Asociația Culturală Continuum.

Curatorul Simpozionului:
Dorin Crețu
Coordonatorul Simpozionului:
Radu Șerban

Informații generale despre Simpozion:
www.simpozionulartaingradina.ro
https://www.facebook.com/SimpozionulArtaInGradina/
https://www.asociatiaculturalacontinuum.ro/